Aktualności

Wyjątkowe kawy Arcaffe w Coffee Trader!
31.05.2013 - 14:02
Wyjątkowe kawy Arcaffe w Coffee Trader! Do oferty dodaliśmy produkty kolejnej włoskiej palarni kawy Arcaffè.
Wielki powrót ILLY!
28.05.2013 - 13:38
Wielki powrót ILLY! Po dłuższej przerwie kawy ze świetnej włoskiej palarnii ILLY wracają do oferty Coffee...

Newsletter

+48 669 485 005

Zobacz także:

Włoska kawa



Kawy

Kimbo

Kimbo
Kawa Kimbo, obok Kawy Kose, jest jedną z marek Cafe do Brasil.

Założona w 1963 roku w Neapolu, w samym sercu włoskiego espresso. Cafè do Brasil jest dziś jedną z największych włoskich palarni, która produkuje i sprzedaje swoje mieszanki o wyjątkowym i niepowtarzalnym smaku we Włoszech i na całym świecie.

Johan & Nyström

Johan & Nyström
Szwedzka palarnia najświeższej kawy. Choć powstała w listopadzie 2004 roku przez grupę przyjaciół - entuzjastów kawy, to wciąż stawiana jest jako „przybysz” na tradycyjnej szwedzkiej scenie kawy.

Jako pasjonaci kawy wyruszyli do zmiany kultury szwedzkiej kawy, aby przełamać anonimowość ziarna i promować umiejętności oraz rzemiosło, aby kawa była dobra. Przepis na sukces nie jest tajemnicą. Palenie jest bardziej ekskluzywne, smaczniejsze, szybsze. Kawa jest bardziej organiczna a handel bardziej sprawiedliwy.

W razie zainteresowania ofertą kaw Johan & Nyström zapraszamy do kontaktu:

E-mail: biuro@coffeetrader.pl
Tel. : 669 485 005

Arcaffe

Arcaffe
W 1893 Antonio Meschini przybył do Livorno ze Szwajcarii i rozpoczął pracę jako magazynier, w Caffè Corradini. Dwa lata później dołączył do niego jego brat Luigi, który otworzył sklep spożywczy w Ardenza, na rogu ulicy prowadzącej do morza.

Izzo

Izzo
Siedziba Izzo mieści się w miejscowości Boscoreale na południu Włoch nieopodal Neapolu. Palarnia jest stosunkowo młoda, bo założona w 1979 roku przez Vincenzo Izzo. Od ponad 30 lat zespół wysoko wykwalifikowanych pracowników, zarówno od strony technicznej i handlowej pracuje nad stworzeniem idealnego neapolitańskiego espresso. Z roku na rok palarnia Izzo zdobywa coraz to większe uznanie we Włoszech i na świecie a wszystko to za sprawą nowatorskiego podejścia do pracy - pełnego pasji, zaangażowania i dynamizmu.

Passalacqua

Passalacqua
Historia kawy Passalacqua rozpoczęła się w 1948 roku. Z małej, rodzinnej palarni produkującej niewielkie ilości kawy po kilku latach rozwinęła się profesjonalna firma wytwarząjąca najwyższej kawę najwyższej jakości. Obecnie Passalacqua wykorzystuję nowoczesny, automatyczny sprzęt produkujący szesnaście różnych mieszanek, które zaspokoją potrzeby wszystkich klientów. Passalaqua przywiązuje niezwykłą wagę do tradycji kawy neapolitańskiej i wybierają najlepsze mieszanki ziaren, dzięki czemu ich espresso jest tak wyjątkowe.

Lucaffe

Palarnia Torrefazione Gian Luca Venturelli została założona w 1996 roku i jest jedną z najmłodszych palarni kawy we Włoszech. Dzięki pasji i przedsiębiorczości właściciela, firma szybko się rozwinęła i rozszerzyła swój asortyment.

New York

New York
Kawy New York to luksusowe mieszanki ziaren z toskańskiej palarni Torrefazione Caffé NEW YORK. Historia tej marki sięga wczesnych lat trzydziestych ubiegłego wieku i miejscowości Montecatini Terme. Właściciel baru New York postanowił samodzielnie wypalać kawę dla gości, którzy przyjeżdżali do Montecatini, gdzie korzystali z uroków spa i wód termalnych. W niedługim czasie jego kawa stała się tak popularna, że do kawiarni New York przyjeżdżali klienci z różnych części Włoch. Od roku 1950 firma zaczęła poszerzać swą działalność i wkrótce dostarczała kawę na terenie całej Toskanii. Obecnie marka Caffé NEW YORK jest znana i ceniona na całym świecie.

Lavazza

Lavazza
Luigi Lavazza SpA jest włoskim producentem produktów kawy, którego działalność rozpoczęła się w Turynie w 1895 roku. Lavazza SpA jest obecnie zarządzana przez trzecie i czwarte pokolenie rodziny Lavazza.

Lavazza - największy włoski producent kway - ma cztery zakłady produkcyjne zlokalizowane we Włoszech i dystrybuuje swoje produkty w osiemdziesięciu krajach na całym świecie.

Pellini

Pellini
Początki firmy Pellini Caffè S.p.A. to rok 1922. Co ciekawe swoją działalność firma Pellini rozpoczynała od produkcji leczniczych ziół a dopiero w roku 1947 zajęła się wypalaniem kawy. Od 1971 roku Pellini wraz z innymi producentami kawy należy do konsorcjum Sao Cafe. Dla rozwoju marki niezwykle ważny był rok 1980, kiedy to przejęła ona dwie lokalne palarnie – Guarany w Mediolanie i Incas w Padwie. W obecnej chwili firma jest piątym co do wielkości producentem kawy we Włoszech. Oryginalna receptura i najwyższa jakość procesu produkcji sprawiła, że kawa zyskała ogromną popularność i obecnie jest znana w 30 krajach na całym świecie.

Illy

Illy
Firma założona w 1933 przez Francesco Illy, od samego początku postawiła na najwyższą jakość produktu. Kawa przez niego produkowana składała się wyłącznie z mieszanki 9 odmian czystej arabiki, palonej na ciemny, czekoladowy kolor. Ziarna sprowadzane były z Południowej i centralnej Afryki, Indii i Ameryki Południowej.

W środowisku kawiarzy i kawoszy kultywowana jest filozofia Illy Caffe, która opiera się na głębokich powiązaniach kultury picia kawy ze sztuką, designem, synergii tradycji z nowoczesnością. Dla specjalistów Illy kawa i wszystko co się z nią wiąże jest sztuką. Dlatego też ogromną wagę przykładają do odpowiedniego doboru ziaren. Na całym świcie znana jest owa mieszanka. Jej delikatna nuta smakowa łączy wykwintną woń czekolady, cytrusów i wanilii.

Akcesoria i porcelana

Kawiarnia, restauracja, a nawet bar - jednym słowem każdy lokal gastronomiczny ma swój odrębny klimat. Ten, jest kompozycją mniej lub bardziej przypadkowo zebranych elementów, które w połączeniu z obsługą tworzą atmosferę miejsca. Miejsca odwiedzanego przez coraz bardziej wymagających klientów. A stworzenie idealnej kombinacji nie jest łatwe: odpowiednio wybrany punkt działalności, dobór właściwego sprzętu i wystroju wnętrza, dobrze przygotowanego i zaangażowanego personelu. Dużo pracy, której efekt i tak może zostać zepsuty drobnym, niedopracowanym szczegółem, na który zwróci uwagę nasz gość. Tutaj oferujemy naszą pomoc.

Zwieńczeniem tej kompozycji są unikalne w swoim wzornictwie dodatki, dedykowane serwowanym napojom. Podnoszą rangę lokalu, są przemyślane w najdrobniejszym detalu. Ułatwiają identyfikację marki wypitej kawy i utrwalają w ten sposób pozytywne uczucia związane z jej wypiciem i miejscem, w którym ją im serwowano.

Podobnie jest w biurze - podczas rozmów z kontrahentem, którego chcemy przyjąć na odpowiednim poziomie. Poczuje się on doceniony, kiedy podana powitalna kawa będzie miała odpowiednią oprawę i dodatki. Pozwoli to przełamać pierwsze lody i nawiązać miłą rozmowę.